Opširnije

19.02.2018

Povećalo: MEDIJI POD NAŠIM POVEĆALOM

Završen je prvi modul edukacije o medijskoj pismenosti za srednjoškolce
MEDIJI POD NAŠIM POVEĆALOM

U Ekonomskoj školi Sisak tijekom siječnja i veljače ove godine održali smo ukupno 36 školskih sati i to po četiri radionice za 9 razrednih odjeljenja svih prvih, drugih i trećih razreda. Tematiku medijske pismenosti pokušali smo približiti učenicima kroz razgovor, igru, vježbe i primjere koji nas svakodnevno okružuju u medijima. 

Što je medijska pismenost, što su mediji, kakvi mediji postoje, koje medije i zašto pratimo, kako smo i sami medijski akteri, a da toga ponekad nismo ni svjesni, što zakon kaže o našim pravima u medijima, koje su institucije kojima se možemo obratiti ako smatramo da je povrijeđeno neko medijsko pravilo, kako prepoznati obojene vijesti ili oglase koji su prikriveni... Na ova i na još puno drugih pitanja, pokušali smo odgovoriti i pokazati mladima kako opreznije koristiti medije i društvene platforme. Vjerujem da smo zajedno naučili da uvijek valja propitkivati izvore, razloge i načine na koje nam se vijesti prezentiraju. 

Prvi modul edukacije o medijskoj pismenosti koji je vodila Lidija Tomljenović Kovačić, dipl. novinarka upravo je završen, a već se planira drugi modul za one koji svoja medijska znanja žele još produbiti, ali i sami stvoriti neki medijski sadržaj i pogledati medije s druge strane - iza etera, ekrana, redakcija. 

U ožujku, dakle, krećemo na nova druženja s onim učenicima koji žele nastaviti učenje i pohađanje 2. modula projekta Povećalo - Povjetarac. Edukaciju će voditi Mima Juračak, prof. filozofije koja je pripremila zanimljive radionice. Mi se radujemo novim temama, novim zadacima, novim iskustvima i "starim prijateljima" :)

 

Više o projektu: Povjetarac - Povećalo

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024