Opširnije

18.05.2017

Bonaca: SUPERVIZIJA PROJEKTA

Izravni uvid u provedbu radionica u sve četiri partnerske škole pokazao je koliko je ovaj projekt važan i potreban za svaku sredinu...
SUPERVIZIJA PROJEKTA

Radionice za učenike šestog razreda u četiri osnovne škole koje su ove godine kao partneri uključene u projekt Bonaca (7. dio) odvijaju se prema planu i s velikim ambicijama učitelja i polaznika. Koliko smo vidjeli u terenskom posjetu školama, projekt je donio veliko veselje učenicima polaznicima jer uče vještine koje će im koristiti tijekom cijeloga života, a uče ih na zabavan, inovativan način u društvu prijatelja i uz mentorstvo motiviranih nastavnika.

Voditeljica projekta Bonaca, Suzana Telar i predsjednica Udruge, Lidija Tomljenović Kovačić posjetile su sve ovogodišnje škole partnere;

Za početak, Osnovnu školu Matije Gupca Gornja Stubica u kojoj se osjeti pozitiva, veselje i, kažu njihovi vrijedni mentori Martina Bajzec i Marko Mihaljinec, pozitivni odnosi u svakodnevnoj međusobnoj komunikaciji i rješavanju manjih školskih problema. Primjena tehnika medijacije od samog početka pokazatelj su da se nova znanja i vještine uspješno usvajaju. 

Sisačka Osnovna škola Viktorovac, provodi vršnjačku medijaciju prvu godinu, a kako vjeruje njihova mentorica Dijana Sanković Strugačevac, plan je nastaviti ove aktivnosti i sljedeću školsku godinu jer, kako kaže, polaznici radionica medijacije jako se raduju svakom susretu i svakoj savladanoj novoj vještini, a primjena se tek očekuje. 

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić iz Ogulina svoje je učenike medijatore na početku trebala potaknuti, ali kada su shvatilii značenje pojma medijacija i nakon nekoliko provedenih radionica uz poticajno mentorstvo Nataše Možgon i Glorije Domitrović, rado dolaze i uče kako poboljšati svoje komunikacijske metode. I ide im odlično!

I u Osnovnoj školi Josipa Zorića u Dugom Selu, koju smo posjetili posljednju u ovoj mini turneji, ekipa medijatora je vrlo agilna u svojim dolascima i radu. To mogu zahvaliti zanimljivim radionicama koje za njih pripremaju sjajne mentorice Martina Jenik Pelivanović i Natalija Hrnkaš, ali i zabavnim tehnikama koje im olakšavaju rad. 

Nakon uvida u radionice vršnjačke medijacije projekta Bonaca 7 u svim školama, jednostavno smo sretni! Zato što projekt na terenu pokazuje svoj puni smisao, zato što imamo odlične partnere i još bolje stručne suradnike mentore-medijatore i zato što su vršnjački medijatori, koji još savladavaju ovo kompleksno znanje i tehniku, talentirani, motivirani i pozitivni.

Divni rezultati, divne ekipe, divni ljudi. Hvala svima!

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024