Opširnije

15.03.2017

Brijalica: NOVI PROGRAM NOVOG SVIJETA

Dvadesetak sisačkih srednjoškolaca odlučilo je malo zabrijati - ovoga puta uz računala :)
NOVI PROGRAM NOVOG SVIJETA

Brijalica - mali informatički tečajevi naziv je našeg novog programa koji je upravo započeo, a kojim nastojimo mlade srednjoškolce upoznati s različitim oblicima praktične primjene suvremenih informacijskih tehnologija. Napredno korištenje računala, grafički dizajn, web dizajn i e-marketing, četiri su kratka tečaja koja smo pripremili za učenike partnerskih institucija na ovom projektu, Gimnazije Sisak i Ekonomske škole Sisak. Zahvaljujući potpori donatora (Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH) oni imaju priliku besplatno usvojiti neka nova, korisna znanja koja će moći primjenjivati u svom daljnjem školovanju, u budućem radu, ali i u svoje slobodno vrijeme. 

Ovaj vikend krenuli smo s prvim tečajem pod nazivom: Napredno korištenje računala. Tečaj obuhvaća kratak pregled najvažnijih alata i cijeli niz praktičnih savjeta i malih trikova pri korištenju operacijskog sustava Windows i programskog paketa Microsoft Office, a provodi se u 12 školskih sati prema programu voditeljice Ines Vuković. Ines je već u svom dosadašnjem radu s mladima pokazala i smisao i volju i strpljenje u prenošenju informatičkih znanja tako da ne sumnjamo da će i ova grupa biti uspješna.

Za početak, prilično smo zadovoljni odazivom i motivacijom, a zanimljivo je da i u ovom programu, kao i u još nekima koje trenutačno provodimo, od 20-ak upisanih polaznika, većinu čine pripadnice ljepšeg spola. Osim što dva puta tjedno po dva školska sata na programu Brijalica ozbiljno radimo (brijemo :), uvijek se stignemo pomalo i neformalno družiti i zabaviti.  

Ako sve ovo promatramo u kontekstu neobaveznog edukacijskog sadržaja koji, uz redovite i često prenatrpane školske obveze, polaznicima predstavlja dodatnu obvezu i prilični napor, onda je naše zadovoljstvo još veće. Svakako to je i pokazatelj da su ovi mladi ljudi već u tinejdžerskom uzrastu ozbiljni, odgovorni i svjesni značaja procesa cjeloživotnog obrazovanja, koji često nadilazi okvire školskih kurikuluma, a od kojeg u velikoj mjeri ovisi i njihov budući profesionalni uspjeh.

Zato, bravo za sve i sretno!

Zabrijmo uz računala zajedno :)

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024