Opširnije

10.04.2016

Bonaca: SUPERVIZIJA U POŽEGI

Nastavlja se terenski obilazak osnovnih škola uključenih u provedbu projekta Bonaca 6...
SUPERVIZIJA U POŽEGI

Suzana Telar, voditeljica projekta i Lidija Tomljenović Kovačić, predsjednica Udruge kontinuirano provode supervizije u osnovnim školama partnerima projekta uvođenja medijacije u škole. Tako je na red došla i Osnovna škola Antuna Kanižlića u Požegi.

Radionice se u ovoj požeškoj školi odvijaju još od mjeseca veljače, a završiti će u svibnju. Voditeljice radionica, Marina Arbanas i Klaudija Gašparić već su provele većinu planiranog programa za školske medijatore. Ipak, do kraja učenicima polaznicima radionica ostaje još vježbanje medijacije, ali i rad na povezanosti grupe i mladenačkoj zabavi, naravno.

Ono što smo vidjeli na terenu su entuzijazam, ozbiljan rad i trud uz prijateljski pristup uvažavanja svakog člana ove vrijedne ekipe. Jako nam je drago kada vidimo da naša ideja širenja tolerancije i razumijevanja među mladima zaista živi. Zahvaljujući mentoricama ovog projekta Marini i Klaudiji i Požega će uskoro dobiti prve vršnjačke medijatore. 

Polaznici radionica su se educirali o problematici sukoba, pozitivne komunikacije i tolerancije s ciljem razvijanja vršnjačke medijacije kao modela nenasilnih rješavanja školskih sukoba. Sigurni smo da će mladi ljudi koje smo upoznali svojim ponašanjem poticati i ostale vršnjake na tolerantnije ponašanje i međusobno uvažavanje pa tako i na indirektan način smanjiti broj sukoba u školi.

Do završetka radionice želimo svim polaznicima puno radosti u zajedničkom učenju i druženju.

Bravo ekipa!

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024