Opširnije

23.11.2015

Bonaca: EDUKACIJA MENTORA

Trodnevni seminar za učitelje, profesore i stručne suradnike osnovnih škola, aktivnost je koja je uspješno završila...
EDUKACIJA MENTORA

Edukacija budućih mentora školskih miritelja (medijatora) partnerskih škola udruge Novi svijet na projektu Povjetarac – Bonaca (6. dio) odvijala se proteklog vikenda u prostoru Udruge. Tako je devet polaznika seminara savladalo sve teme koje su važne za medijaciju ili posredovanje: komunikaciju, sukobe i mirenje ili medijaciju te su imali priliku i praktično vježbati korake u procesu mirenja. Edukatorica ovog trodnevnog seminara bila je Suzana Telar, dipl. učiteljica i učitelj – miritelj koja je ujedno i voditeljica Projekta, dok je donator Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.

Škole partneri na projektu Bonaca (6. dio) su: Osnovna škola dr. Jure Turića iz Gospića (Ličko – senjska županija) koju su predstavljale Ana Mesić i Marinela Božić, Osnovna škola Antuna Kanižlića iz Požege (Požeško – slavonska županija) koju su predstavljale Klaudija Gašpar i Marina Arbanas, Osnovna škola Hugo Badalić iz Slavonskog Broda (Brodsko – posavska županija) koju su predstavljale Željka Mendek Ocelić i Ana Zvirotić i Osnovna škola Dragutina Tadijanovića iz Petrinje (Sisačko – moslavačka županija) koju su predstavljali Nikolina Gerić i Krunoslav Vranić te Matea Madjer koja je predstavljala udrugu Novi svijet. Svi polaznici ove edukacije pokazali su izuzetnu motiviranost za usvajanje novih znanja, utvrđivanje već postojećih i sudjelovanje u našem projektu.

Nakon ove edukacije u trajanju 24 sata, svi su polaznici zasluženo dobili i uvjerenja o stečenim novim znanjima. Sljedeći korak je ta znanja primijeniti u sve četiri partnerske škole i pripremiti i provesti edukaciju za 20 izabranih učenika iz svake škole koji će nakon završene edukacije u trajanju 18 sati postati vršnjački medijatori. Tada će posredovanje u mirenju ili medijacija u tim školama moći i zaživjeti, a učenici odnosno vršnjački medijatori će uz pomoć svojih mentora  moći samostalno rješavati manje sukobe u svojim razredima i na taj način doprinijeti pozitivnijem ozračju na školskim hodnicima bez nasilja.

***

Hvala svim sudionicima seminara na pozitivnoj energiji, dobroj volji i vremenu koje ste proveli s timom udruge Novi svijet. Veselimo se nastavku suradnje :)

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024