Opširnije

20.11.2015

Bonaca: ZAPOČELA NOVA SEZONA

Konferencija za novinare prva je aktivnost ovogodišnje šeste sezone projekta vršnjačke medijacije Bonaca...
ZAPOČELA NOVA SEZONA

Tako smo novinarima i javnosti predstavili projekt Povjetarac – Bonaca (6. dio) koji će se odvijati ove školske godine. Radi se o projektu prevencije nasilja među mladima koji ćemo provoditi u u četiri partnerske škole u četiri različite županije;  u Ličko-senjskoj županiji projekt ćemo provoditi u OŠ dr. Jure Turića u Gospiću, u Požeško-slavonskoj u Požegi u OŠ Antuna Kanižlića, u Brodsko-posavskoj županiji u OŠ Hugo Badalić u Slavonskom Brodu te u Sisačko-moslavačkoj u OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji.

Predstavnike tih partnerskih osnovnih škola educirati ćemo za učitelje – miritelje koji će nakon završene edukacije provoditi radionice za izabrane učenike šestih razreda u svojim školama koji će nakon završetka projekta, krajem ove školske godine, postati školski vršnjački medijatori. Od njih se očekuje da od sljedeće školske godine, uz mentorstvo učitelja, medijacijom ili posredovanjem  rješavaju manje nesuglasice, svađe ili probleme među učenicima i tako daju svoj doprinos tolerantnijem, mirnijem okruženju u svojim školama rješavanjem sukoba nenasilnim metodama.

Projekt Bonaca (6. dio) sastoji se od organizacije i provedbe stručnog seminara za djelatnike škola u trajanju 24 sata, radionica za učenike u trajanju od 18 sati u sve četiri partnerske škole, edukativne brošure za učenike koji će u projektu sudjelovati te od edukativnih radio emisija namijenjenih široj javnosti.

Projekt provodimo uz dopuštenje i potporu mr. sc. Maje Uzelac, autorice stručnih priručnika s ovom problematikom i jedne od začetnica praktične primjene vršnjačke medijacije u Hrvatskoj.

Voditeljica projekta Bonaca (6. dio) je Suzana Telar, dipl. učiteljica i licencirani učitelj-miritelj, a donator projekta je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.

Veselimo se novim suradnicima, novim korisnicima i, vjerujemo, novim prijateljima!

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024