Opširnije

14.05.2015

Bonaca: ZAVRŠENA SUPERVIZIJA PROJEKTA

Terenski obilazak osnovnih škola koje su se kao partneri uključile u provedbu Bonace, sastavni je dio ovog projektnog ciklusa...
ZAVRŠENA SUPERVIZIJA PROJEKTA

Tako je stručni tim projekta Povjetarac - Bonaca sastavljen od trenerice medijatora Suzane Telar i predsjednice Udruge Lidije Tomljenović Kovačić obišao šest osnovnih škola koje su se u projekt uključile; na području Sisačko - moslavačke županije osnovnu školu Dragutina Tadijanovića u Petrinji, sisačke škole Sela i Braća Ribar, zatim osnovnu školu Donja Dubrava iz Međimurske županije, osnovnu školu Stjepan Radić iz Božjakovine iz Zagrebačke županije te osnovnu školu Okučani iz Brodsko - posavske županije.

Sredine u kojima se projekt odvija, učenici, mentori, uvjeti rada, financijska sredstva su različita, ali svima je zajednička želja da rade na poboljšanju trenutačnog stanja i da smatraju da i sami trebaju biti oni koji mijenjaju stvari na bolje. Zato hvala svim polaznicima radionica i njihovim mentorima.

Radionice se u svim školama odvijaju još od mjeseca veljače, a završiti će u lipnju kada će svaka škola dobiti svoje prve školske vršnjačke medijatore. Do tada učenicima polaznicima radonica ostaje još dosta učenja i vježbanja tehnike mirenja ili medijacije, ali i dobre zabave. Nakon uspješnog završetka edukacije njihovi će mentori tako od sljedeće školske godine dobiti pomagače u školama kako bi zajedno radili na svakodnevnim manjim vršnjačkim sukobima i lakše i brže dolazili do rješenja problema.

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024