Opširnije

02.12.2014

Bonaca: ZAVRŠEN SEMINAR ZA MENTORE VRŠNJAČKE MEDIJACIJE

Drugi vikend edukacije pedagoga, psihologa i učitelja osnovnih škola ponovno je bio vrlo dinamičan, koristan, ali i zabavan...
ZAVRŠEN SEMINAR ZA MENTORE VRŠNJAČKE MEDIJACIJE

Tako su se dva puta po dva dana budući mentori medijacije pripremali za rad s učenicima u svojim školama u kojima će kroz program Povjetarac - Bonaca 5 uvesti vršnjačku medijaciju. Edukaciju je uspješno vodila Suzana Telar, dipl. učiteljica i licencirani učitelj – miritelj.

Nakon što su svi polaznici uspješno teoretski i praktično savladali teme poput; Sukoba, Komunikacije i Medijacije, zaslužili su i prigodne diplome za svoj trud i rad. Dvanaest polaznika seminara kojega smo organizirali u Udruzi sada je spremno za drugu fazu provedbe projekta Povjetarac - Bonaca (5. dio) koja će se u formi edukacije učenika za učenike – miritelje provoditi u sedam škola u četiri  županije; Osnovnoj školi Stjepana Radića u Božjakovini (Zagrebačka županija), u Osnovnoj školi Donja Dubrava (Međimurska županija), u Osnovnoj školi Okučani (Brodsko – posavska županija) te u četiri osnovne škole u Sisačko – moslavačkoj županiji, OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji te u OŠ Budaševo – Topolovac – Gušće, OŠ Sela i OŠ Braća Ribar u Sisku.

Nastavak projekta, odnosno rad s učenicima, očekujemo s nestrpljenjem početkom novoga polugodišta.

---

Projekt provodimo uz dopuštenje i potporu mr.sc. Maje Uzelac, autorice stručnih priručnika s ovom problematikom i jedne od začetnica praktične primjene vršnjačke medijacije u Hrvatskoj.

Financijsku potporu projektu Bonaca (5. dio) osiguralo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH.

Sve ostale detalje, kao i raspored projektnih aktivnosti možete pronaći u glavnom izborniku (Aktualni projekti – Povjetarac – Bonaca).

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024