Opširnije

23.09.2014

Šarena vojska zdravlja: RIJEKA & PULA

Obilaskom Kvarnera i Istre proteklog vikenda zaključili smo jadranski dio naše ovogodišnje turneje....
RIJEKA & PULA

U Rijeci nas je u subotu prijepodne dočekala kiša, no to za nas nije predstavljalo nikakav problem; Naši vojnici spremno su navukli kišnu opremu i krenuli u akciju osvajanja riječkih kafića, ulica i trgova.

Na početku, malo nas je zadržalo izravno uključenje u prvi program glavne nacionalne televizije, ali nismo se previše bunili: to je bila cijena naših 15 minuta slave, a ovoga puta znali smo da nas gleda cijela Hrvatska :)

Naoružani dobrim raspoloženjem i šarenim kabanicama nastavili smo dalje niz Korzo koji je unatoč lošem vremenu živio svoj uobičajeni život; trebalo je samo malo bolje zaviriti u skrivene kutke i začas je sve ponovno bilo na svome mjestu. Ljubazni domaćini otvorili su nam širom svoja vrata pa smo imali priliku ući u gotovo svaki lokal i izvesti naš performans, a nije nedostajalo ni uličnih izvedbi. Polako je i kiša odustala, a naša vedrina i optimizam zasigurno je pomogla da se pred kraj pojavi i sunce :)

Nedjeljno prijepodne donijelo nam je sunčanu Pulu, prepunu turista, ali i raspoloženih domaćina. Od Foruma, kroz Zlatna vrata pa dalje kroz ulice i trgove... Izvedbe su se nizale kao na traci, svaka je na svoj način bila neobična, zanimljiva, posebna. Široki osmjesi promatrača tijekom izvedbe i spontani pljesak na kraju i dalje su redovita pojava koja zaokružuje svaku našu izvedbu.

Odjeci, dojmovi, dosezi?

Naše hostese - evaluatorice razgovaraju s promatračima i na svoje diktafone sve bilježe. Već sada to je poprilična arhiva izjava, mišljenja, savjeta... Kada se na kraju sve to obradi i sistematizira, biti će vrlo, vrlo zanimljivo...

Uglavnom, kao i svugdje do sada, Šarena vojska zdravlja izuzetno je dobro primljena. Istra i Kvarner s nama su plesali, pjevali, svirali, recitirali poeziju... Ovoga puta repertoar naše publike proširen je i s konceptualnim umjetničkim točkama, vježbom iz programa Te Kwan Do... Tko zna što nas još čeka do kraja!?

----

Zahvaljujemo svim Riječanima i Puljanima, kao i medijskim kućama koje su zabilježile naš dolazak. Posebna zahvala djelatnicima riječkog caffe bara Pommery koji su nas počastili.

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024