Opširnije

08.09.2014

Šarena vojska zdravlja: SPLIT & ZADAR

Prvog rujanskog vikenda Šarena vojska zdravlja krenula je u pohod na dva prekrasna dalmatinska grada...
SPLIT & ZADAR

Lošoj vremenskoj prognozi unatoč, nakon zagrijavanja uz gitaru u kombiju, na jugu nas je dočekala topla i divna splitska noć.

Split je i ujutro osvanuo okupan suncem i toplinom, što je na ulice izmamilo mnoštvo domaćih i još više turista pa su tako svi preduvjeti za našu akciju posloženi gotovo idealno!

Nakon premijerne izvedbe na Prokurativama i kratke kave s novinarima, Šarena vojska marljivo je krenula u osvajanje splitskih ulica, trgova, kafića i terasa.

Riva, Voćni trg, Pjaca, Marmontova... Izvedbe su se redale jedna za drugom, svaka je bila drugačija i posebna, a opet, svaka je iz promatrača izvlačila radost i osmijehe. Svakako, posebna je bila izvedba na kultnom Peristilu!

Splićani i njihovi gosti s nama su plesali i pjevali, razgovarali, podijelili smo i mnoštvo promotivnih materijala...

Ukratko, cijelo prijepodne bilo nam je ispunjeno pozitivom i radošću.

---

Drugoga dana, u nedjelju, na ruti nam se našao još jedan hrvatski biser. Grad Zadar koji mnogi domaći, ali i gosti najčešće opisuju kao «grad po mjeri čovjeka» pokazao nam se u svom punom sjaju.

Osim prekrasnog sunčanog nedjeljnog prijepodneva, Zadar nas je počastio famoznom publikom, raspoloženim ljudima, izvanrednim pozitivnim nabojem.

Ponovno, započeli smo izvedbom pred novinarima na Narodnom trgu, spustili se Kalelargom do Foruma, zatim na Rivu do Morskih orgulja i Pozdrava suncu...

Jednostavno, ne znamo koju bi izvedbu izdvojili kao posebnu, jer svaka je to bila na svoj način. Izvodili smo naš performans za mlade i za nešto starije, za domaće i strane goste koji ne razumiju o čemu se zapravo radi, ali i oni se s nama raduju i na kraju plješću!

I repertoar naše interaktivne publike bio je zaista raznolik i impresivan: S nama se pjevalo i plesalo, čak se na jednoj terasi kafića prepunoj mladih ljudi izvodila i akro joga!

Za kraj, iz mnoštva reakcija, komentara, dobronamjernih primjedbi i kritika, citirat ćemo samo kratku rečenicu jedne promatračice:

«Konačno, nešto vedro!»

Hvala Splitu, hvala Zadru, nadamo se da se vidimo ponovno!

----

Zahvaljujemo svim novinarima i medijskim kućama koje su nas pratile i podržale.

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024