Opširnije

22.09.2006

Živi život!: PODSJETNIK NA DORUČAK

Jeste li danas doručkovali? - bilo je pitanje koje su naše vrijedne volonterke postavljale protekla tri jutra na nekoliko javnih mjesta u Sisku i Petrinji...
PODSJETNIK NA DORUČAK
Prvom akcijom ovojesenske kampanje ŽIVI ŽIVOT! proveli smo malu anketu o brizi naših sugrađana za vlastito zdravlje. Vesele i nasmijane djevojke uz anketno pitanje, upozoravale su na važnost doručka kao temeljnog dnevnog obroka te naravno, dijelile prigodne poklončiće s logotipom kampanje.
 
Rezultati? Hm, pa nije tako loše, rekla je jedna od naših djevojaka. Brojčano to izgleda otprilike ovako: Od oko 300 ispitanika, manje od polovice je nešto konzumiralo (manje ili više zdrave namirnice, ali bilo je i odgovora tipa: „kavu i cigarete“!!???), dok veći dio anketiranih nije konzumirao baš ništa. Odnosno, ljudi su došli na posao ili u školu praznog želuca!!!
 
Naravno, za detaljnije analize i obradu rezultata trebat će nešto više vremena, ali ako više od polovice građana uopće ne doručkuje... Prosudite sami.
 
Akcija je provedena u Gradskim poglavarstvima Sisak i Petrinja, u institucijama MUP-a i Sisačko-moslavačke županije u Sisku te u Osnovnoj školi 22. lipnja u Sisku.
 

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali!

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024