Opširnije

12.01.2024

Znak jednakosti: TUŽNO PAČE ŽIVI!

Iako je formalna, institucionalna podrška završila, prva hrvatska inkluzivna predstava na govornom i znakovnom jeziku ide dalje!
TUŽNO PAČE ŽIVI!

Nakon premijerne izvedbe pred prepunim gledalištem zagrebačkog CeKate-a 11.3.2023. godine te nekoliko izvedbi održanih u sklopu projekta Znak jednakosti 1, naše Tužno pače pomalo se osamostalilo i svoj put kroz bespuća hrvatske kazališne scene nastavlja samostalno. Tako je već prošle godine Tužno pače izvedeno više od 20 puta, a gostovalo je u 10-ak osnovnih škola i dječjih vrtića na širem zagrebačkom i sisačkom području.

Pomalo nam je žao što mali i oni malo veći mališani mogu uživati u dogodovštinama našeg Pačeta isključivo ako njihovi roditelji odvoje poneki eurić, ali tako je to u okrutnom svijetu u kojem svi živimo. Ipak, nastojimo pri tome da cijena svakog gostovanja bude fer i prihvatljiva i drago nam je da to većina stručnih suradnika škola i vrtića s kojima surađujemo prepoznaje, cijeni i prihvaća.

Posebno nas raduje odličan prijam i širom otvorene okice kojima se svaka kretnja i gesta našeg Pačeta promatra. Zaista, unatoč dječjoj razigranosti, za vrijeme gotovo svake izvedbe koncentracija i pažnja su na zavidnoj razini. Posebno smo ponosni na dodatak u kojem se glumci neposredno nakon svake izvedbe zadrže u kratkom razgovoru s djecom. Povratna reakcija pri tome je izvanredna, a često ne izostaju niti duhoviti komentari :)

Stoga, ako želite mališanima u vašoj školi ili vrtiću uljepšati dan, dovedite im u goste Tužno pače. Da, zvuči pomalo paradoksalno, ali upravo Tužno pače provjereni je model koji će ih razveseliti i potaknuti na razmišljanje o drugima, drugačijima i onima koji su možda uskraćeni za neki prirodni dar. Isto tako, primjetan je i interes za gostovanjem Tužnog pačeta na različitim kazališnim festivalima. Neki dogovori su već u fazi realizacije. Ostanite s nama...

Tužno pače živi!

-----------

Želite li da Tužno pače dotakne srca i vaših mališana? Slobodno se javite. Potrudit ćemo se sastaviti ponudu koju ne možete odbiti :)

Tužno pače:
inkluzivna predstava za djecu od 4 do 8 godina na govornom i znakovnom jeziku

Info i prodaja:
e: art@novi-svijet.hr
m: 098 437 817

-----------------------

Najave izvedbi

Arhiv izvedbi

Tiskane publikacije

 

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024