Opširnije

10.01.2024

Udruga: AKTIVNO U 2024!

Popriličnom zimskom zahlađenju unatoč, nastavljamo održavati visoku radnu temperaturu na kojoj smo vozili cijelu proteklu godinu.
AKTIVNO U  2024!

Prije svega, raduje nas da je naš novi (tko zna koji po redu) programski koncept Ustani i kreni! usmjeren borbi protiv ovisnosti i promicanju pozitivnog pristupa životu u najširoj javnosti prepoznat kao vrijedan i važan. Tako ćemo zahvaljujući novoj donaciji Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Vlade Republike Hrvatske i cijelu ovu godinu nastaviti snimati i objavljivati kratke video zapise u kojima ćemo predstaviti neke nove klince... Partneri projekta Ustani i kreni! 2 su; Srednja škola Glina, Srednja škola Petrina i Srednja škola Viktorovac iz Siska. Pripremne aktivnosti već su započele, prve vidljive rezultate očekujte u rano proljeće.

Nadalje, tu je još jedan novi program, isto tako započet prošle godine. Radi se o konceptu pod nazivom Znak jednakosti kojim nastojimo kulturne sadržaje približiti djeci i mladima s manje mogućnosti. Prvi konkretan korak u tom smjeru je prva kazališna predstava za djecu koja se simultano izvodi na govornom i znakovnom jeziku, a zove se Tužno pače. Nakon prošlogodišnje premijere predstava je odigrana više od 20 puta, a ove godine nastavljamo s provedbom prema samofinancirajućem modelu, tj. izvedbama u osnovnim školama i dječjim vrtićima. U pripremi su i gostovanja na nekim kazališnim festivalima.

Na poslijetku tu je i naš najstariji i najdugovječniji program Model studio. Iako edukacijske aktivnosti ne provodimo već duže vrijeme, agencijsko djelovanje kontinuirano je i prema samofinancirajućem modelu osigurava vrijedna sredstva za djelovanje hladnog pogona Udruge. Zato zahvaljujemo autokućama Unikomerc automobili i Suzuki Antares na povjerenju i suradnji koja se nastavlja.

I na kraju... naš ured na sisačkom bazenu otvoren je kao i uvijek, već skoro četvrt stoljeća. Još uvijek su vidljive posljedice kataklizme koja nas je zamalo uništila, ali kao što vidite, preživjeli smo i «brijemo» dalje. Kada vas put nanese, slobodno navratite, ulaz s vanjske terase, tik uz kafić...

Malo nas je, al' nas ima :)

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024