Opširnije

20.06.2019

Pisaće mašine: LJETNA STANKA

Kreativci pisane riječi odlaze na zasluženu pauzu ili istraživanje tema za jesenski nastavak programa.
LJETNA STANKA

Polaznici programa Pisaće mašine, kojim smo po prvi put pokušali potaknuti kreativno stvaralaštvo u obliku pisanih riječi, još od zimskih mjeseci u naš su prostor dolazili, družili se, učili, radili, pisali i napredovali. Posjećenost je bila solidna, motivacija za rad još bolja! Kako i ne bi kada su mentorice i voditeljice programa bile kreativne književnice, knjižničarke, profesorice Mima Juračak i Natalija Miletić.

Dinamika programa i tempo rada bili su prilagođeni i drugim obvezama polaznika tako da je, osim za nova saznanja i savjete oko pisanja na zadanu temu, ostavljen prostor i za domaće zadaće. Rezultati su nas uvijek radovali jer su autorski tekstovi polaznika bili autentični, ponekad iznenađujući, ponekad zbunjujući, često duhoviti, ali uvijek iskreni. 

Za razliku od većine ostalih, ovaj je program okupio nešto stariju populaciju naših sugrađana s laganim začinom mlađe, srednjoškolske populacije. Sve u svemu zanimljiva simbioza znanja, iskustva i različitih pristupa istoj tematici.

Teme kojima su se Pisaće mašine bavile bile su raznolike; Od romana, kratkih priča, pjesama, slikovnica, sve do science fiction literature i još puno toga. Naučili smo sjajne strari, dobili praktične savjete, razmjenjivali mišljenja, komentirali stilove pisanja, otkrivali uvijek nešto novo u nama samima, ali i u ljudima oko nas.

Zato se radujemo nastavku programa na jesen. A ljetnu stanku iskoristit ćemo za odmor. Ali odmor uz knjigu, istraživanje novih tema za nove pisane forme, za pisanje, čitanje, pisanje, čitanje...

Vidimo se najesen!

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024