KAMELEON / Čovječe, ne ljuti se - uživo!

Čovječe, ne ljuti se - uživo!

Prihvatimo različitosti!

Autorski koncept Udruge koji na zanimljiiv način potiče napredak u razvoju važnih demokratskih standarda - tolerancije, nenasilja i multikulturalnosti.

Na području Sisačko – moslavačke županije realna svakodnevica vezana je na poratnu stvarnost, što svakako potencira razvoj netolerancije. Štetne posljedice ovih pojava ne zaobilaze niti djecu osnovnoškolskog uzrasta koja su ciljna skupina programa.

Stoga smo razvili ovaj poseban program kojim na originalan način želimo doprinijeti razvoju demokratskih principa i tolerancije i tako poboljšati ukupnu kvalitetu suživota djece i mladih na ovim prostorima.

Okosnica programa je igra istoimenog naziva koja je postavljena u makro format i modificirana tako da umjesto figurica u njoj sudjeluju djeca. Osim poznatih pravila, koncept je osvježen sportskom i zabavnom animacijom te pitanjima iz područja dječjih prava, prava nacionalnih manjina, nenasilnog rješavanja sukoba i ostalih tema vezanih uz toleranciju.

Učinci programa vidljivi su već na svakoj izvedbi igre. Zajedno pjevamo, vježbamo i saznajemo zanimljive stvari i činjenice iz svakodnevnog života. Zajedno bacamo kockice, hodamo po poljima, preskačemo jedni druge, a kad dođe do neizbježnog rušenja - ne ljutimo se :)

 

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024