ART / Srećko Peh

Srećko Peh

mala filozofija života

Srećko Peh je program posebno osmišljenih, kratkih video klipova u kojima glavni junak (Srećko Peh) prepričava zgode vlastitog odrastanja te na duhovit, i nadamo se zanimljiv, način filozofira o aktualnoj životnoj problematici.

O programu - općenito

Radi se o najnovijem programu Udruge temeljenom na dvadesetogodišnjem iskustvu i respektabilnim referencama stečenim u izravnoj interakciji s djecom i mladima.

Projekt je posebno osmišljen unutar kreativnog tima Udruge kako bi na suvremen i inovativan način odgovorio na aktualne izazove s ciljem prevencije ovisnosti, promicanja zdravih životnih navika, prevencije vršnjačkog nasilja, promicanja demokracije i tolerancije kao i ostalih temeljnih životnih vrijednosti.

Glavni distribucijski kanali za promociju video klipova su Internet i društvene mreže kao najpopularniji i najpristupačniji mediji koje uglavnom koriste današnje generacije mladih. 

Osnovna ciljana skupina programa su djeca i mladi Sisačko–moslavačke županije, a obzirom na medij koji se u programu koristi, naša su očekivanja da će geografsko područje obuhvata biti prošireno u značajno većim razmjerima.

O drugom projektnom ciklusu (jesen 2019.)

Nakon uspješno provedenog prvog projektnog ciklusa (jesen 2018.) tijekom ovoga ljeta snimili smo četiri nove epizode Srećka Peha, ponovno s tematikom prevencije ovisnosti. Trenutačno, obavljaju se poslovi montaže i postprodukcije, a emitiranje će započeti krajem mjeseca listopada 2019. godine.

U drugoj sezoni bavimo se aktualnom problematikom izuzetno opasne ovisnosti o sintetičkim drogama koja u posljednje vrijeme poprima zabrinjavajuće razmjere. Tu su zatim epizode o nekim ovisnostima suvremenog doba koje, su isto tako, već duže vrijeme u konstantom porastu, a kojima se u javnosti premalo govori - ovisnost o nezdravoj prehrani i ovisnost o nekontroliranoj kupovini, tzv. šopingholičarstvo. Na kraju, tu je i jedna epizoda o klasičnoj i dobro poznatoj ovisnosti o nikotinu koja već dugi niz godina ostavlja štetne posljedice na mladim generacijama.

Pozivamo vas da i dalje pratite Srećka Peha na našim YouTube, Internetskim i Facebook stranicama te vas molimo da nam pomognete u širenju njegove filozofije dijeljenjem ovih video klipova na svim dostupnim virtualnim platformama.

Zahvaljujemo u ime kreativnog tima Srećka Peha i cijele udruge Novi svijet!

Upoznajte Srećka!

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024