ARHIV 2 (2007.-2016.) / Vrijeme za sreću

Vrijeme za sreću

Usrećimo :)

Volonterski program animacije i edukacije djece i mladih, štićenika Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe Vrbina u Sisku.

Program se sastoji od interaktivnih radionica koje se izvode u redovitom subotnjem prijepodnevnom terminu. Svaka radionica posebno je osmišljena i pripremljena od strane voditelja - volontera, a kao asistenti uključuju se svi zainteresirani.

Osnovni cilj programa je volonterskim angažmanom steći i unaprijediti znanja i vještine sudionika - izvoditelja vezane uz rad s ranjivim skupinama djece i mladih. Isto tako, provedbom projekta potiče se aktivno sudjelovanje mladih u lokalnoj zajednici te participacija lokalne zajednice u rješavanju problema djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Aktivnosti za djecu koje su glavna okosnica programa su raznolike: edukativne, sportske, zabavne, kreativne. Važan je kontinuirani rad, razvijanje povjerenja i poštovanja između djece - korisnika programa i volontera koji osmišljavaju i provode aktivnosti, najčešće u radioničkom obliku blok sata.

Posebna vrijednost projekta je promicanje volonterizma kao jedne od najvažnijih karika razvoja suvremenog društva.

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024