Opširnije

29.10.2019

Srećko Peh: KRENULA DRUGA SEZONA

Konferencijom za novinare službeno je započela druga sezona emitiranja kratkih video klipova za djecu i mlade s tematikom prevencije ovisnosti...
KRENULA DRUGA SEZONA

Okupljene predstavnike medijskih kuća i prijatelje Udruge pozdravila je predsjednica Lidija Tomljenović Kovačić i ukratko predstavila ovogodišnji projekt.

Nakon toga premjerno je prikazan prvi video spot nove, druge sezone Srećka Peha pod nazivom I sit i fit s tematikom ovisnosti o nezdravoj prehrani.

Prisutne je zatim osobno pozdravio i glavni protagonist ove priče, sam Srećko Peh, odnosno naš veliki prijatelj i dugogodišnji suradnik, glumac Marko Hergešić.

Marko se ukratko osvrnuo na proces nastanka i produkcije ovog projekta te iskoristio priliku da predstavi svoju novu, vitku liniju; Autentično i potpuno u skladu s naslovom i tematikom prve epizode!

Nakon toga uslijedila je projekcija druge epizode ovogodišnjeg ciklusa s tematikom ovisnosti o pušenju koja će najširoj javnosti putem online distribucije biti predstavljena za otprilike dva tjedna. Osim spomenutog, ovaj ciklus obuhvatit će još dvije epizode (ovisnost o sintetičkim drogama i ovisnost o nekontroliranoj kupovini) koje će, isto tako, biti objavljene do kraja ove godine.

Na samom kraju razvila se i kratka, konstruktivna diskusija o problematici (zlo)uporabe Interneta i društvenih mreža te dobrih primjera u praksi, poput našeg projekta Srećko Peh, kojim društvene mreže daju svoj puni smisao.

-----

Sudeći prema prvim reakcijama prisutnih, nove epizode pogodile su zadani cilj; Još samo kada bi društvena percepcija ove problematike bila barem mrvicu bolja.

Naime, iako živimo u vrijeme virtualnih medija koje su novim generacijama temeljni izvor informacija i glavno sredstvo komuniciranja, iako svi uglavnom imamo informacije o zabrinjavajućim razmjerima i razornim posljedicama različitih ovisnosti, pomalo je nevjerojatno da se još nitko u Hrvatskoj, prema našim saznanjima, nije u ovom području sjetio djelovati na ovaj način. Stari Novi svijet opet je prvi :)

Naglašavamo, Srećko Peh je niskobudžetna produkcija, rađena s izuzetno malim resursima, potpuno nekomercijalne i otvorene orijentacije i kao takva dostupna je za neograničeno korištenje, distribuciju, dijeljenje itd. Sve u svrhu borbe protiv ovisnosti te kvalitetnijeg odrastanja novih generacija. Naravno, uz poštovanje svih autorskih prava izvođača i Udruge.

Zato, sve vas pozivamo da pratite Srećka Peha na našim YouTube, Internetskim i Facebook stranicama te vas molimo da nam pomognete u širenju njegove filozofije dijeljenjem ovih video klipova kako na svojim osobnim profilima, tako i na svim dostupnim medijima virtualnog komuniciranja.

Jedino tako ovaj projekt može u potpunosti ostvariti svoju misiju.

Srećko Peh – o programu

Srećko Peh – sve objavljene epizode

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024