Opširnije

10.09.2017

Udruga: 20 GODINA NA TERENU

Sada već davne 1997. godine na današnji je dan osnovana udruga Novi svijet, udruga za djecu i mlade...
20 GODINA NA TERENU

Ozbiljne su to godine za jednu nevladinu organizaciju i vrijeme da osvrnemo unatrag, da se pogleda što smo ostavili iza sebe. Zato danas započinju POGLEDI.

Osnovna okosnica ovog prigodnog projekta su video isječci u kojima 20 naših prijatelja, poznanika, suradnika i korisnika izravno opisuje svoja iskustva, zapažanja, kritike i impresije o našoj udruzi, naravno, kroz osobni pogled. Video materijale objavljivat ćemo postepeno, svakih nekoliko dana po jedan, sve do kraja mjeseca studenoga ove godine, a nakon toga predviđena je završna konferencija za novinare i predstavljanje nove, prigodne brošure. Svi video materijali biti će objavljeni na našim Internetskim i Facebook stranicama kao i na našem YouTube kanalu, u formatu pogodom za gledanje na različitim multimedijskim platformama pa vas pozivamo da pratite njihovo objavljivanje, komentirate ih i dijelite na društvenim mrežama.

A naš pogled na naših 20 godina?

Sportskim riječnikom rečeno, ostavili smo srce na terenu.

Trenirali smo ozbiljno i predano, stvarali smo ekipu vlastitim snagama još od juniorskih mališana, igrali smo fair play i to s igračima koji su željeli biti u našem timu jer su imali istu vjeru u ljude i voljeli naš sport isto kao mi. Često smo igrali pod blokadama, najčešće s igračem – dva manje, stručni stožer se mijenjao, ali su igrači ostali isti (tako da su već raritet kada istrče u dresu na utakmicu dok igraju protiv duplo mlađih suparnika;). Sve to s blagajnom koja se sporo i teško punila jer nije bilo višegodišnjih sponzorskih ugovora tako da je najčešće bila poluprazna iako je bilo i boljih razdoblja kada smo mogli kupiti opremu, platiti zdravstvene preglede igračima i nabaviti nove lopte.

Često smo igrali utakmice s puno većim klubovima. Što se pravednosti suđenja tiče, iako se sudačke odluke u pravilu ne komentiraju, moramo napomenuti da suci koji su nama dodjeljeni nisu baš bili najpošteniji u svojim odlukama ili jednostavno samo lošije vide? Ali zato smo uvijek imali najljepše navijačice, cheerladers-ice su bile i šumske vile, antičke boginje, građanske dame i predstavnice svog vremena.

Najveći uspjesi ostvareni su zahvaljujući entuzijazmu, kolegijalnosti, idejama i rješenjima kako zabiti iz nemogućih situacija, podršci s tribina i srčanosti ekipe ili tvrdoglavoj odluci da odustajanja nema.

Razumijete?

Ili da statistički izbacimo podatke:  Novi svijet u 20 godina radio je sa 109 volontera, 126 suradnika, 27 donatora, proveli smo 162 projekta, 1602 događaja, objavili smo 1215 publikacija, mediji su nas pratili 1287 puta.

Dobro?

Ili informatički: Novi svijet verzija 2.2 završava za 113 dana, više podataka na www.novi-svijet.hr


Napomena: prikazane fotografije samo su djelić sportskih aktivnosti u organizaciji Udruge, iako smo se sportom, zbog velikog broja sportskih klubova i dobre ponude različitih sportova u Sisku, bavili jako malo.

 

 

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024