Opširnije

20.05.2017

Pokreni posao!: ZAVRŠEN TREĆI PROJEKT O PODUZETNIŠTVU

Završnim prezentacijama polaznika i svečanom podijelom prigodnih diploma priveli smo kraju još jedan poduzetnički projekt...
ZAVRŠEN TREĆI PROJEKT O PODUZETNIŠTVU

Nakon gotovo tromjesečnog druženja i pet subotnjih prijepodneva provedenih u školskim klupama, šest najupornijih i najvrijednijih polaznica uspješno je okončalo svoju prvu poduzetničku avanturu. Istina, ovoga puta radilo se o fiktivnom projektu, ali obzirom na pokazano, ne sumnjamo da će se ovi mladi ljudi zaista jednoga dana hrabro otisnuti u nemirne, poduzetničke vode.

Cilj završne prezentacije polaznika bio je sublimirati novostečena znanja kroz, kako rekosmo, fiktivni, ali ozbiljno promišljeni poduzetnički plan, utemeljen na realnim pretpostavkama. Iako je ovo već treća generacija koja završava projektne cikluse na ovaj način, ponovno smo ostali pomalo zatečeni i ugodno iznenađeni. Svaki od prezentiranih poslovnih planova imao je glavu i rep i, unatoč mašti koja je bila dopuštena u neograničenim količinama, sve je izgledalo prilično ozbiljno. Prezenteri su unatoč mladosti i neiskustvu redom ostvarivali sigurne i samouvjerene nastupe i ostavljali odličan ukupni dojam pa je komisija sastavljena od predstavnika Udruge, Partnera i suradnika-predavača zaista imala priličan problem kako bi izdvojila najbolju prezentaciju. Nakon podužih konzultacija, ovoga puta najboljom je proglašena polaznica Lorena Delić. Ostali polaznici, uz zaslužene diplome, primili su i male darove, kao podsjetnik na prve poduzetničke korake.

Što reći na kraju? Ne volimo kritizirati niti bilo koga prozivati, ali zaista, žao nam je što ovaj projekt nije imao veću podršku i bolji odaziv. Ovdje prije svih mislimo na srednje škole u našoj županiji koje se ovoga puta nisu odazvale i iskoristile rijetku priliku da svojim učenicima omoguće kvalitetnu izvannastavnu edukaciju o problematici koja je na ovim prostorima poprilično ignorirana, a jedna je od rijetkih koja, u sinergiji s ostalim društvenim dionicima, može pokrenuti gospodarstvo i osigurati toliko potrebna i spominjana nova radna mjesta.

Još jednom zahvala donatoru (Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku) na prepoznavanju kvalitete programa, Partneru (Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Sisak) na podršci i suradnji te svim ustanovama, stručnim suradnicima i predavačima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovom projektu.

Na samom kraju i zahvala svim mladim srednjoškolcima koji su pohađali ovaj program, a naravno posebna pohvala onima koji su ga uspješno završili. Svima sretno u životu i sretno u poduzetništvu - jednoga dana :)

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024