Opširnije

28.11.2016

Bonaca: EDUCIRANI NOVI MENTORI VRŠNJAČKIH MEDIJATORA

Predstavnici škola partnera cijeli su protekli vikend savladavali tehnike medijacije kako bi stečeno znanje prenijeli na učenike, buduće vršnjačke medijatore...
EDUCIRANI NOVI MENTORI VRŠNJAČKIH MEDIJATORA

Prva aktivnost provedbe projekta Bonaca 7 bila je edukacija nastavnika osnovnih škola koje su se uključile u naš projekt s tematikom mirenja ili popularnije - medijacije. To su: Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica (Krapinsko-zagorska  županija), Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić iz Ogulina (Karlovačka županija), Osnovna škola Josipa Zorića iz Dugog Sela (Zagrebačka županija) i Osnovna škola Viktorovac iz Siska (Sisačko-moslavačka županija). Kako bi se i te škole priključile školama u kojima se prema konceptu Bonace već provodi vršnjačka medijacija, prvi je korak svakako dobra priprema, odnosno stručni seminar s projektnom tematikom.  

Seminar u trajanju od 24 sata za stručne suradnike i nastavnike škola partnera koji je održala stručna suradnica Udruge i voditeljica projekta Suzana Telar dao je, vjerujemo, dobar temelj za devet učitelja i profesora koji su vrijedno radili cijeli vikend. Nakon povratka u svoje škole preuzeti će zadaću mentora učenika šestog razreda koji žele učiti kako sukobe rješavati na miran način i sami u tome sudjelovati.

Bonaca 7 nastavlja se iduće godine, početkom drugog polugodišta, kada započinju interaktivne radionice za učenike 6. razreda u svim školama - partnerima projekta. Dosadašnjim vršnjačkim medijatorima koji su svoju obuku prošli u okviru našeg programa Bonaca prijašnjih godina, nakon te edukacije pridružiti će se i 80 novih.

Radujemo se :)

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024