Opširnije

25.11.2016

Bonaca: IDEMO DALJE

Konferencijom za novinare započeli smo novu, sedmu sezonu programa vršnjačke medijacije Bonaca...
IDEMO DALJE

Novinarima i javnosti predstavili smo projekt Povjetarac – Bonaca (7. dio) koji je upravo započeo, a odvijati će se školske godine 2016./2017. Radi se o projektu prevencije nasilja među mladima savladavanjem osnovnih tehnika medijacije ili mirenja te uvođenjem vršnjačke medijacije u osnovne škole. Projekt provodimo u suradnji sa četiri partnerske škole u četiri grada iz četiri županije, a to su;  Osnovna škola Matije Gupca iz Gornje Stubice (Krapinsko-zagorska  županija), Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić iz Ogulina (Karlovačka županija), Osnovna škola Josipa Zorića iz Dugog Sela (Zagrebačka županija) i Osnovna škola Viktorovac iz Siska (Sisačko–moslavačka županija).

Projekt Bonaca 7 sastoji se od radio emisija kojima tematiku medijacije približavamo široj publici, zatim od pripremnog stručnog seminara u trajanju od 24 sata za predstavnike škola partnera na kojem će nastavnici dobiti znanja o medijaciji ili mirenju te biti educirani za učitelje miritelje koji će po povratku u svoje škole provoditi interaktivne radionice za učenike. Te radionice, u trajanju 18 sati, predviđene su za učenike šestog razreda koji će po završetku edukacije postati vršnjački medijatori. To znači da će učenici, uz pomoć svojih učitelja mentora, pomagati svojim školskim kolegama u razrješavanju manjih školskih sukoba, svađa, nesuglasica i tako osigurati mirnije i tolerantnije okruženje za učenje i druženje svima.

Izuzetna nam je čast što stručnu potporu našem radu i projektu daje i ovogodišnja dobitnica Nagrade za izniman doprinos u promicanju mira i medijacije u Republici Hrvatskoj „Borislav Blažević“ Hrvatske udruge za mirenje, mr. sc. Maje Uzelac. Projekt lakše i sigurnije provodimo uz podršku i dopuštenje ove autorice stručnih priručnika s projektnom tematikom i jednom od začetnica praktične primjene vršnjačke medijacije u Hrvatskoj.

Voditeljica projekta Bonaca 7 je Suzana Telar, dipl. učiteljica razredne nastave i licencirani učitelj miritelj, a donator projekta je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske.

Početak ovogodišnjeg projekta je obećavajući jer pozitiva i želja za učenjem novih polaznika seminara je zarazna. Dobra infekcija :)

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024