Opširnije

20.05.2016

Bonaca: PETRINJCI ZAVRŠILI EDUKACIJU ZA MEDIJATORE

Polako se privodi kraju 6. dio projekta sprečavanja međuvršnjačkog nasilja....
PETRINJCI ZAVRŠILI EDUKACIJU ZA MEDIJATORE

Osnovna škola Dragutina Tadijanovića iz Petrinje posljednja je škola partner u kojoj su upravo završile radionice za učenike medijatore. Ivana Mašić, pedagoginja škole, pomogla je učenicima šestog razreda u lakšem učenju i savladavanju tehnika mirenja. Čestitamo svim učenicima koji su uspješo završili radionicu do kraja, a kao priznanje uloženog truda, nagrađeni su priznanjima.

Ove godine Bonaca se provodila u četiri različite županije;  u Ličko-senjskoj županiji radionice u OŠ dr. Jure Turića u Gospiću provodile su Ana Mesić i Marinela Božić, u Požeško-slavonskoj županiji u Požegi u OŠ Antuna Kanižlića radionice su provodile Marina Arbanas i Klaudija Gašparić, u Brodsko-posavskoj županiji u OŠ Hugo Badalić u Slavonskom Brodu su sudjelovale Željka Mendek Ocelić i Ana Zvirotić, a u Sisačko-moslavačkoj, u OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji radionice je vodila Ivana Mašić.

Voditelji radionica prethodno su sudjelovali u edukaciji za učitelje miritelje u trajanju programa od 24 sata, nakon čega su započeli provođenje osposobljavanja učenika medijatora u svojim školama. Učenici su tijekom održavanja radionica u drugom polugodištu naučili osnove o temama kao što su komunikacija, sukobi i mirenje ili medijacija te su imali priliku i praktično vježbati korake u procesu mirenja. Da je to zaista tako, uvjerili smo se provodeći supervizije u svim školama partnerima, koje je vodila Suzana Telar, voditeljica programa Bonaca.

Rezultat cijelog projekta je da je osamdeset  učenika imalo priliku učiti o mirenju i tehnikama mirenja, a oni najuporniji i najvrijedniji su edukaciju uspješno i završili. Sad su oni osposobljeni za provedbu postupka medijacije što će, vjerujemo u konačnici smanjiti broj sukoba u školama. Nadamo se da će već sljedeće godine učenici moći provoditi medijaciju među vršnjacima i samostalno rješavati manje sukobe u razredu. Promatrajući učenike na ovogodišnjim supervizijama, uopće ne sumnjamo u njihove miriteljske sposobnosti :)

Hvala svim sudionicima na uspješno provedenom projektu Bonaca.

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024