Opširnije

30.05.2016

Šarena vojska zdravlja: SISAK I PETRINJA

Naš mali odred protekle dvije subote krstario je domaćim terenom...
SISAK I PETRINJA

Božja volja, sudbina, sreća, već kako kome drago, pobrinula se da se unaprijed zacrtani datumi izvedbi naših performansa usred izrazite sezone kiša, ove sezone redovito poklapaju upravo s kratkim oazama prekrasnih sunčanih vikenda. Nagrađeni lijepim vremenom i naoružani dobrim raspoloženjem krenuli smo tako u osvajanje Siska i Petrinje. 

Subotu, 14. svibnja rezervirali smo za naš Sisak i naše Siščane. Ovo je jedini grad koji se, iz razumljivih razloga, ponovno našao na našoj ruti. Mnogi promatrači prisjetili su se našeg performansa. «Ah to ste vi!», «Gdje ste ekipa.», bile su najčešće prve reakcije, a nakon izvedbi moglo se čuti «Bravo, lijepo ste se proširili», «Sada ste još bolji», «Samo tako nastavite». Naravno, dali smo sve od sebe, šteta je jedino što smo, za razliku od prošloga puta, naše sugrađane malo teže pokretali na uključenje u performans. Ipak, opet se s nama malo plesalo, malo recitiralo, malo radilo sklekove...

Ove subote, 28. svibnja, bili smo u Petrinji. Prvi puta u novom konceptu, opet prekrasno vrijeme, opet prepune terase, mi opet dobre volje i motivirani... Radoznala lica u početku, na kraju razdragani osmijesi i neizbježan pljesak. Istina, dogodi se i poneko čuđenje, nerazumijevanje pa i mala "pobuna" zbog remećenja mira i uživanja u subotnjoj kavi... Ali na kraju obično sve završi uz tapšanje po ramenu i novo prijateljstvo :)

Naši vrijedni partneri s Televizije Student sve uredno snimaju, bilježe, montraju, arhiviraju. Radoznalo iščekujemo prve reportaže koje bi, kao i prošle sezone, trebale ići na Hrvatskoj televiziji, u sklopu programa Student TV.

Matea i Vanja isto tako vrijedno bilježe izravne reakcije promatrača, što će nam poslužiti za evaluaciju projekta prema suvremenim europskim standardima. Snimile su mnoštvo pohvala, manje kritika, nešto ideja i zabavnih komentara...

Potrudili smo se za mišljenje pitati i naše suradnike - relevantne resorne stručnjake – liječnike, sociologe, pedagoge.

Rezime svih komentara i dojmova objavit ćemo po završetku projekta, naravno, na ovim stranicama.

No, prije toga još je ostalo veliko finale – posjet Dalmatinskoj zagori i našoj lijepoj Dalmaciji, sve do njenog krajnjeg juga. Cijela Šarena vojska zdravlja s nestrpljenjem očekuje ovu ekspediciju kojom ćemo sredinom lipnja zaključiti ovogodišnji projekt.

Hvala svima, vidimo se!

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024