Opširnije

19.11.2015

Neovisnost: U MJESECU BORBE PROTIV OVISNOSTI

Danas je započeo novi ciklus projekta prevencije ovisnosti za učenike sedmih razreda osnovnih škola...
U MJESECU BORBE PROTIV OVISNOSTI

Udruga Novi svijet već  šestu godinu provodi projekt Povjetarac – Neovisnost kojim preveniramo ovisnosti u Sisačko – moslavačkoj županiji. Sve aktivnosti projekta provoditi će se u Mjesecu borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca. Kao i prethodnih godina, projekt je financiran od strane Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Sisačko - moslavačke županije. Kroz aktivnosti projekta nastojimo informirati i educirati mlade o vrstama ovisnosti te o razlozima zašto ne postati ovisnik.

Prva edukativna radionica provedena je u sisačkoj Osnovnoj školi Braća Ribar za učenike sedmih razreda, a voditeljica radionice bila je dr. medicine Dina Vladić. Učenicima je govorila o štetnosti duhana, alkohola i droge na ljudsko tijelo. Učilo se na vrlo zanimljivoj radionici u kojoj su učenici imali priliku kroz igre saznavati neke informacije važne za njihovo zdravlje, ali i iznosili svoja iskustva, razmišljanja i stavove o ovisnosti. Sudeći po atmosferi, radionica je bila i više nego uspješna.

Učenici su pokazali da već znaju podosta o ovoj temi, ali su izrazili interes za ovakvim načinom rada i učenja i u buduće. Već smo dobili poziv od njih za nove susrete i zajednička učenja.

Slijedi nastavak projekta Povjetarac - Neovisnost i odlazak u ostale škole u našoj županiji.  Sljedeća po redu je OŠ Dragutin Tadijanović iz Petrinje i njihova područna škola OŠ Mošćenica, zatim odlazimo u OŠ Rajić i OŠ Jasenovac, onda se ponovno vraćamo u naš grad, odnosno u OŠ Braća Bobetko, a na kraju je radionica u OŠ Braća Radić u Martinskoj Vesi.

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024