Opširnije

22.12.2014

Neovisnost: AKTIVNA PROVEDBA PROJEKTA

Projekt je započeo u listopadu, a do sada smo ga kontinuirano provodili u osnovnim školama Sisačko – moslavačke županije na temu prevencije ovisnosti među mladima...
AKTIVNA PROVEDBA PROJEKTA

Nakon prve provedene evaluacijske radionice u Osnovnoj školi Viktorovac te dvije edukativne radionice u osnovnoj školi Braća Ribar, naš tim nastavio je raditi još većim intenzitetom.

Proveli smo još tri evaluacijske radionice i to dvije u Osnovnoj školi Braća Ribar i jednu u Osnovnoj školi Sela. Evaluacijske radionice su novost u ovom projektu, a cilj im je dobiti povratnu informaciju od učenika o sadržaju edukativnih radionica – što im se svidjelo, a što ne, koliko informacija su zapamtili, jesu li proslijedili informacije roditeljima ili razgovarali s prijateljima. Radionice su interaktivne, potiče se učenike na razgovor i raspravu.

Kako se Projekt provodi na razini cijele Županije u mjesecu studenom malo smo i putovali. Tako je Dina Vladić, dr. med. vodila radionice u Osnovnoj školi Dvor u Dvoru, za učenike 7.a i 7.d u Prvoj osnovnoj školi u Petrinji te za učenike OŠ Ivo Kozarčanin u Hrvatskoj Dubici. Adis Keranović, dr. med. vodio je radionice za učenike 7.b i 7.c u Prvoj osnovnoj školi u Petrinji te u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića u Sisku.

Iako postoje male razlike u načinu prihvaćanja sadržaja i teme radionice s obzirom na lokaciju i škole u kojima projekt provodimo, ono što primjećujemo u provedbi je da učenici pozitivno reagiraju na sadržaj, na naše stručne suradnike – liječnike i atmosferu na ovakvim radionicama.

Obilježavajući Mjesec borbe protiv ovisnosti i putem etera tri lokalne radio stanice (Radio Quirinus, Radio Sisak Totalni FM i Petrinjski radio) tematiku prevencije ovisnosti nastojali smo približiti i široj javnosti. 

U sklopu projekta Povjetarac – Neovisnost provodimo i predavanja za roditelje učenika koji su sudjelovali na edukativnim radionicama. Predavanja u trajanju od 45 min priprema i provodi naš stručni suradnik, voditelj Krim policije policijske postaje sisačko – moslavačke Mato Vukoje, dipl. krim. Roditelje informira o ranom prepoznavanju simptoma uzimanja droga kod mladih i pravovremenoj intervenciji, o zakonodavnom okviru vezanom uz problematiku ovisnosti i ovisnika... Ova su predavanja do sada održana u Prvoj osnovnoj školi u Petrinji, OŠ Braća Ribar i OŠ Ivana Kukuljevića u Sisku.

Ohrabreni pozitivnim reakcijama učenika, ali i stručnih djelatnika škola, iduće polugodište nastavljamo s radionicama po osnovnim školama u Županiji... Martinska Ves, Kutina, Banova Jaruga, Jasenovac, Rajić, Mečenčani, Hrvatska Kostajnica - vidimo se uskoro!

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024