Opširnije

06.10.2014

Šarena vojska zdravlja: OSIJEK & VUKOVAR

Baš kao i svaki djelić naše domovine, na kraju našeg ovogodišnjeg puta i široka Slavonija dočekala nas je širokog srca...
OSIJEK & VUKOVAR

Prvi vikend listopada podario nas je suncem i vedrinom pa smo u tom duhu i krenuli na put. Osijek je bio prvi grad na našoj ruti, a osječka Tvrđa ponudila nam je i izvanredno okruženje za početak našeg nastupa.

Prepune terase i trgovi... već na prve taktove glazbe i prve riječi naših performera promatrači nisu skrivali oduševljenje – od povika odobravanja i siline pljeska gotovo da nam nisu dali izvesti program do kraja :)

Nakon povijesne i ponosne Tvrđe, prekrasnom Dravskom šetnicom spustili smo se do središta grada, isto tako krcatog šetačima i ispijačima prijepodnevne kavice u omiljenim kafićima – osiječka špica u svom punom sjaju. I opet, osmijesi i opet pljesak! Kao i uvijek, morali smo uložiti dodatni trud da Osiječane motiviramo na javno pokazivanje vlastitog talenta, ali to i jest izazov – ohrabriti, pokrenuti i motivirati na pozitivu i akciju!

U nedjelju, zadnjega dana naše ovogodišnje turneje na ruti nam se našao grad Vukovar, grad heroj! Poseban grad, poseban program; Prema naputku naših domaćina, izvedbe performansa pomaknuli smo na poslijepodnevne sate, kada je u gradu više ljudi, a prijepodne smo iskoristili kako bismo se detaljnije upoznali s najznačajnijim lokacijama novije vukovarske povijesti. Naša draga domaćica Jelena, odlično se snašla u ulozi vodiča: Bolnica, Memorijalno groblje, Ovčara... Prilično teška tematika nije nas ostavila ravnodušnima, ali željeli smo izraziti suosjećanje, poštovanje i zahvalnost vukovarskoj žrtvi, koja je svakako pridonijela i tome da naš performans danas možemo slobodno izvoditi diljem Lijepe naše - od Jadrana do Dunava!

Raspoloženje smo popravili kratkim posjetom radnom mjestu naše Jelene – Konjičkom klubu Dunavski raj. Okruženi prekrasnom prirodom, pitomim konjima i čarobnim pogledom na Dunav, začas smo se svi ponovno napunili pozitivnom energijom, neophodnom za nastavak naše misije.

S popodnevnim performansima pogodili smo «u sridu». Novouređeni, središnji gradski trg s nekoliko kafića bio je prepun; djeca, mladi, nešto stariji i oni najstariji...  Prekrasna slika novog Vukovara, novog života, nove snage! Svi su nas pažljivo slušali, zajedno se s nama veselili i naravno – pljeskali

Uz poznati repertoar talenata, ovdje smo vidjeli i vještu mažoretkinju i mladog akro – biciklista! Savršeni nastupi za savršen kraj ovogodišnjeg puta Šarene vojske zdravlja!

S vukovarskim nastupima ukupno smo izveli točno 100 performansa! Ovu brojku ćemo lako i brzo zapamtiti, a za slijeganje svih dojmova i doživljaja, kao i za podrobniju analizu i evaluaciju trebat će zasigurno, znatno više vremena.

Zahvaljujemo svima koji su nas primili kao i svima koji su na bilo koji način pomogli da ovaj projekt uspije u cijelosti.

------

Posebna zahvala g-đici Jeleni Čorak na cjelodnevnom druženju i sjajnom vođenju kroz prošlost, sadašnjosti i budućnost Vukovara.

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024