Opširnije

15.09.2014

Šarena vojska zdravlja: GOSPIĆ & ZAGREB

Nakon osvajanja mora, naša mala družina povukla se na kontinent...
GOSPIĆ & ZAGREB

Protekli petak, u malom sunčanom intermecu između obilnih i dugačkih kiša, posjetili smo Gospić, samo srce naše Like. Vrijedni i dragi ljudi i ovdje su nas dočekali sa zanimanjem. Led je probijen u poznatom kafiću u samom centru grada, dalje je bilo puno lakše… Kao i obično, početno nerazumijevanje i zbunjenost naše publike brzo je zamijenjena dobrim rasploženjem i izravnim uključenjem u performans pa ponovo nije nedostajalo pjesme, svirke, plesa. Šarena vojska zdravlja marljivo je obilazila terase i kafiće i pozivala sve prisutne da odbace loše navike i poroke i okrenu se zdravlju, sreći, pozitivi. Posebno zanimljiva bila je posljednja izvedba u kafiću prepunom mladih srednjoškolaca…

Zagrebačko nedjeljno jutro, uz Šarenu vojsku zdravlja izgledalo je malo drugačije; Uporna i dosadna kiša malo je umanjila posjetu i pokvarila ugođaj, ali naši vrijedni vojnici obučeni su i spremni za djelovanje u svim uvjetima:) Obišli smo sve manje – više poznate lokacije, od Tkalče, preko Dolca i glavnog zagrebačkog i hrvatskog trga, zatim Bogovićevom do Cvjetnog trga. Standardno i već uobičajeno, pozitivne reakcije, osmjesi, pljesak, pjesma, ples, poezija… Ovoga puta, bilo je i nešto suza, čvrsto smo uvjereni – radosnih.

Tako je ovoga vikenda Šarena vojska zdravlja zaključila prvu polovinu ovogodišnje turneje. Dojmovi i doživljaji izvanredni su, nadamo se da će tako ostati do samoga kraja!

---

Zahvaljujemo svima koji su nas putem počastili; gosp. Ico Kovačević –The Highlender's Pub u Gospiću te osoblju caffe bara Argentina u Tkalči i Male Kavane na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Isto tako, zahvaljujemo i osoblju Memorijalnog centra Nikola Tesla u Gospiću na ljubaznosti i ugodnom druženju.

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024