Opširnije

30.08.2014

Šarena vojska zdravlja: KRENULA ŠARENA VOJSKA ZDRAVLJA

Nakon kratke obuke novaka u kampu udruge Novi svijet Šarena vojska zdravlja spremno je krenula u osvajanje građana Siska ;) Bombardiranje pozitivnom energijom, zdravljem i smijehom započelo je...
KRENULA ŠARENA VOJSKA ZDRAVLJA

Početak akcije Šarena vojska zdravlja pratili su lokalni sisački novinari, ali i naši partneri, novinari Televizije Student. Upoznali smo ih s našim inovativnim projektom borbe protiv ovisnosti pod nazivom Šarena vojska zdravlja kojim želimo, uz malo dobroga raspoloženja i zabave, pogurati osmijehe na lica i potaknuti ljude na zdrav život bez ovisnosti.

Prva akcija (performans) provedena je u Sisku, na deset lokacija na kojima se rado okupljaju i druže Siščani. Mala glumačka ekipa uz podršku glazbenika pokušava kroz stihove i komunikaciju s građanima, u njima probuditi pomalo zaboravljene vrijednosti i upozoriti ih na važnost očuvanja zdravlja. Kroz akciju, motiviramo i građane da nam se pridruže i pokažu svoje talente, tako da zajedno plešemo, sviramo i recitiramo. Za trud se osvaja i nagrada - promotivna majica koja obavezuje na širenje pozitive dalje po gradu. Nakon svakog provedenog performansa evaluatorice zabilježe i prve reakcije građana na izvedbu. Ima različitih prijedloga, puno pozitivnih komentara, a ocjene koje dobivamo u pravilu su prilično visoke! :)

Naš dragi Sisak počastili smo premijerom, a sada slijede Split, Zadar, Gospić, Zagreb,  Rijeka, Pula, Varaždin, Osijek i naš herojski Vukovar, gdje ćemo simbolično završiti ovogodišnji projekt.

Plan je da po cijeloj Hrvatskoj proširimo pozitivu, dobre vibracije i ljubav, potaknemo ljude na očuvanje zdravlja, korištenje vlastitih talenata, da uživaju u svakom danu života, da žive život sretni.

Hvala u ime ljudi kojima smo danas na lica izmamili osmijeh i riječi "Uljepšali ste mi dan!".

---

Šarena vojska zdravlja 2014.
Družina:

Glumci: Marko Hergešić, Ivana Bukovac
Glazbenici: Vedran Šimunec (bubanj), Sven Tomanić (truba)
Evaluatorice: Bernarda Vajdić, Dijana Orešković, Sonja Švagel, Vanja Komljenović Lončar
Tehnička podrška: Domagoj Kovačić, Ines Vuković
Odnosi s javnošću: Lidija Tomljenović Kovačić

---

Projekt Šarena vojska zdravlja novčano je potpomognut sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih RH.

Uslužnu donaciju u obliku besplatnog korištenja autocesta za potrebe ovog projekta omogućile su nam Hrvatske autoceste d.o.o.

Svima veliko hvala!

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024