Opširnije

13.03.2014

Neovisnost: ZAPOČEO I NOVI CIKLUS NEOVISNOSTI

Ovih dana započeli smo i s trećim smjerom Povjetarca. Neovisnost, projekt prevencije ovisnosti provodimo već četvrtu godinu u obilazeći osnovne i srednje škole u cijeloj Županiji...
ZAPOČEO I NOVI CIKLUS NEOVISNOSTI

Započeli smo u kutinskoj osnovnoj školi Stjepana Kefelje. Vrijedni osmaši pažljivo su slušali i aktivno sudjelovali u interaktivnoj radionici punoj zanimljivih sadržaja i vrijednih podataka.

Slijedećeg dana provedbu projekta nastavili smo u osnovnoj školi Gvozd. Osmaše ove škole smo isto tako upoznali s najvažnijim informacijama o opasnostima koje organizmu uzrokuju nikotin, alkohol i droge, a koje bi svaka mlada osoba trebala znati.

Nakon toga, istoga dana, s istom temom  otputovali smo i do osnovne škole Budaševo - Topolovac - Gušće gdje smo održali još jednu radionicu. I ovdje su osmaši pažljivo slušali, ali i aktivno sudjelovali u zajedničkom zabavnom učenju kroz predavanje, druženje i razgovor.

Nove, suvremeno osmišljene interaktivne radionice za učenike pripremio je i vodi Adis Keranović, dr. medicine koji je spojio svoju mladost, entuzijazam i volju za radom s mladima sa znanjem koje je dobio na medicinskom fakultetu i vještinom prijenosa znanja koje je savladao na brojnim radionicama. Sinergija ovih komponenti s našim znanjima i dugogodišnjim iskustvom, prema našem mišljenju iznjedrila je dobitnu kombinaciju  i zaista kvalitetan i koristan program.

Istiogaa dan u isto vrijeme, u istom programu bila je aktivna još jedna naša ekipa. U kutinskoj osnovnoj školi Stjepana Kefelje, a u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Sisačko - moslavačke županije i dr.med. Suzanom Fabijanić, spec. školske medicine, održali smo edukativno predavanje za učiteljsko vijeće te škole. Na predavanju su učitelji i ostali stručni djelatnici škole mogli dobiti važne informacije o stanju ovisnosti u Županiji, o razlozima mladih ka prvom eksperimentiranju s drogama, o načinima prepoznavanja prvih simptoma ovisnosti... Bilo je zaista zanimljivo i korisno. Hvala dr. Fabijanić!

Hvala i donatorima koji su financijski podržali ovaj projekt, a to su Upravni odjel za zdravstvo Sisačko - moslavačke županije i Ministarstvo socijalne politike i mladih RH.

Kroz proljetne mjesece koji su pred nama nastavljamo daljnje druženje s učenicima osnovnih škola u Sisačko - moslavačkoj županiji, ali i njihovim učiteljima i roditeljima na temu - prevencija ovisnosti te edukativnim radio emisijama za širi krug korisnika projekta Povjetarac - Neovisnost.

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024