Opširnije

03.03.2014

Pokreni posao!: ZAPOČELA NOVA SEZONA PROJEKTA POKRENI POSAO!

Ponovno smo okupili mlade ljude koji imaju želju uzeti svoju karijeru i život u vlastite ruke te sami sebi osigurati egzistenciju...
ZAPOČELA NOVA SEZONA PROJEKTA POKRENI POSAO!

Za sve njih po drugi smo put organizirali projekt Povjetarac - Pokreni posao. Od planiranih pet, na prvom seminaru obrađene su teme: Pravni okvir osnivanja poduzeća te Procjena rizika i izrada poslovnog plana. Predavači su bili Dragoslav Krnjaić ispred Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Sisak i Mario Lučić, predstavnik tvrtke Antares revizija d.o.o. iz Zagreba.

Predavači su se zaista potrudili kako bi mladim ljudima prenijeli što više svojih znanja, korisnih informacija i savjeta o pravnim i ekonomskim temama koje je potrebno poznavati za prvi korak samozapošljavanju. Također, predavači su im osigurali i korisne materijale koji im mogu pomoći u budućim pripremama za osnivanje vlastitog poduzeća ili obrta.

Ovo su tek prva znanja koja su polaznici projekta Povjetarac – Pokreni posao usvojili, a kroz naredna tri mjeseca očekuje ih još korisnih tema i novih znanja koja će im prenijeti zaista kompetentni predavači. Polaznike čine srednjoškolci iz 7 škola Sisačko – moslavačke županije i to njih 26 koji samoinicijativno žele stjecati nova znanja o poduzetništvu i samozapošljavanju.

Projekt medijski prati Radio Quirinus putem čijeg etera će osnove o obrađenim temama seminara moći slušati i svi zainteresirani slušatelji.

Cijeli projekt udruge Novi svijet omogućilo je Ministarstvo socijalne politike i mladih Vlade Republike Hrvatske uz potporu partnera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Sisak te Radio Quirinusa.
 

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024