Opširnije

17.10.2013

Neovisnost: ZAPOČEO NOVI CIKLUS

Četvrti ciklus projekta Povjetarac – Neovisnost upravo se provodi u osnovnim i srednjim školama SM županije... 
ZAPOČEO NOVI CIKLUS
Radi se o projektu namijenjenom mladim osobama u osjetljivom adolescentskom uzrastu čija tematika obuhvaća područje prevencije ovisnosti o nikotinu, alkoholu i drogama.

Suvremeno koncipirane, dinamične interaktivne radionice provodi stručni suradnik na ovom projektu, Adis Keranović, dr. medicine.

Prilično neformalan i ležeran pristup ovog mladog liječnika potkrijepljen masom zanimljivih podataka, činjenica i usporedbi, pokazao se kao dobra dobitna kombinacija koja uspijeva zadržati visoku razinu pažnje i motiviranosti mladih sudionika tijekom dva školska sata, koliko radionica traje.

Sastavni dio ovih radionica je i provođenje PRE i POST testova koji će pokazati razinu znanja mladih o ovisnostima, edukativne radio emisije te distrubucija naše popularne brošure Partibrejker, uljezi i četiri mantre.

U drugi dio ciklusa uključit će se i stručni suradnik, Mato Vukoje, dipl. krim, načelnik Odjela kriminaliteta PU sisačko- moslavačke, koji će kroz predavanja na učiteljskim vijećima škola profesorima i stručnim suradnicima ukazati na važne činjenice vezane uz kriminalitet konzumiranja droga te savjetovati načine postupanja u slučaju prepoznavanja ovisnika u školama.

Projekt u ovoj seriji obuhvaća osam osnovnih i srednjih škola, a do sada smo posjetili četiri škole.

Zahvaljujemo svima koji sudjeluju u ovom projektu.

------
Projekt Povjetarac – Neovisnost u ovom je ciklusu financijski podržan od Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH te Sisačko – moslavačke županije.

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024