Opširnije

21.06.2013

Bonaca: ZAVRŠILA BONACA

Članovi učiteljskog vijeća u OŠ Jabukovac bili su posljednji ovogodišnji korisnici u našem projektu Bonaca....
ZAVRŠILA BONACA

Projekt prevencije međuvršnjačkog nasilja i odgoja i obrazovanja za mir pod nazivom Bonaca ove je školske godine obuhvatio nekoliko stotina učenika završnih razreda osnovnih te početnih razreda srednjih škola u Sisačko- moslavčkoj županiji te učitelje i ostale stručne djelatnike u istim školama.

Sukobi, medijacija, komunikacija i alternativni načini rješavanja sukoba bile su teme kojima smo se u ovom projektu bavili. Usprkos pozitivnim društvenim trendovima koje su prije svega posljedica pojačanog djelovanja nevladinih udruga, i dalje je više nego evidentna potreba za nastavkom provođenja ovakvih aktivnosti.
 
Uvjereni smo u to nakon direktnog rada s korisnicima i provedenih interaktivnih radionica u kojima korisnici izuzetno pažljivo slušaju i motivirano sudjeluju. Zasluga je to dobro pripremljenog koncepta, ali i pomno odabranih stručnih suradnika. Ove radionice su vodile mr. Sanja Glibo, pedagoginja i sociologinja, Gabrijela Kramarić Eid, prof. pedagogije, Suzana Telar, dipl. učiteljica i licencirana trenerica medijacije i Petra Čutuk, učiteljica Divine Health Programa.
 
Za projekt je tiskana i distribuirana i originalna brošura pod nazivom: Tako jednostavno, a tako komplicirano čije su autorice sve navedene suradnice na ovom projektu, a svi zainteresirani mogu je besplatno dobiti u našem uredu.
---

Ovaj ciklus Bonace je financijski podržan od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH. 

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024