Opširnije

17.04.2013

Bonaca: ZAPOČELA BONACA

Trećim ovogodišnjim projektom u okviru platforme Povjetarac koji održavamo pod nazivom Bonaca mladima donosimo malo smirenja u prebrzu i predinamičnu svakodnevnicu...
ZAPOČELA BONACA

Ukratko, Boaca se bavi odgojem i obrazovanjem za mir i nenasilje, a obuhvaća nekoliko programskih aktivnosti:

Edukativnim radio emisijama na Petrinjskom radiju, Totalnom FM Radio Sisku te Radio Quirinusu upoznali smo širu javnost s temama koje ove godine obrađujemo u okviru projekta Bonaca, a to su; sukobi, medijacija, pozitivna komunikacija i alternativno rješavanje sukoba.

Stručne surdnice na projektu, Suzana Telar, Gabrijela Kramarić Eid, Sanja Glibo i Petra Čutuk, već su realizirale uvodni dio projekta koji se sastojao od osmišljavanja edukativne brošure i snimanja radio emisija i zatim su krenule s provedbom interaktivnih radionica u osnovnim i srednjim školama Sisačko - moslavačke županije.

Tako je Suzana Telar, dipl. učiteljica i kvalificirana miriteljica održala svoj dio radionica na teme sukobi i medijacija u Srednjim školama u Sisku, Petrinji i Hrvatskoj Kostajnici.

Primjetili smo da su mladi pažljiv imotivirani u nastojanju da savladaju tehnike koje će im olakšati rješavanje sukoba kojima smo svakodnevno izloženi.

Projekt se nastavlja novim radionicama i novim temama.

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024