Opširnije

18.02.2013

Pokreni posao!: ZAPOČEO PROJEKT POKRENI POSAO!

Projekt je okupio mlade koji žele svoju karijeru i svoj život uzeti u vlastite ruke i sami sebi stvoriti uvjete za egzistenciju. Mi smo im u tome odlučili malo pomoći...
ZAPOČEO PROJEKT POKRENI POSAO!

Prvi seminar obradio je teme: Pravni okvir osnivanja poduzeća te Procjene rizika, kreditne linije i izrada poslovnog plana. Predavači su bili Dragoslav Krnjaić ispred Hrvatske gospodarske komore Sisak te Mario Lučić, predstavnik tvrtke Antares revizija iz Zagreba.

Predavači su se potrudili da mladim ljudima realno prenesu što više korisnih informacija i savjeta o svim pravnim i ekonomskim temama važnim za samozapošljavanje, a pripremili su i korisne materijale. Prva su to znanja koja je upilo dvadesetak polaznika seminara projekta Povjetarac - Pokreni posao! Iako je bilo zaista puno novina, informacija, podataka, vjerujemo da će se kockice posložiti kada mladi zaista krenu u avanturu zvanu samozapošljavanje ili pokretanje obrta ili poduzeća.

Drugi termin održavanja seminara i nove teme i novi predavači. Tako smo ugostili pročelnika Upravnog odjela za obrt, malo i srednje poduzetništvo i turizam SMŽ, Marijana Beloševića, pročelnicu Upravnog odjela za upravljanje pristupnim fondovima i poticajnim sredstvima SMŽ Tatjanu Puškarić i predstavnicu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Sisak, Šteficu Tominović. Puno tema, puno novih znanja, puno zainteresiranih mladih budućih poduzetnika.

Projekt medijski prati Radio Quirinus na kojem se svakoga utorka tijekom veljače i ožujka od 9.30 sati emitiraju radio emisije s ciljem poticanja mladih na samozapošljavanje.

Druženja nastavljamo s novim stručnim predavačima i novim temama, a sve zahvaljujući donaciji Ministarstva socijalne politike i mladih. Voditeljica projekta je Štefica Tominović, dipl. novinarka, djelatnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Podružnice Sisak.

Seminari se nastavljaju sve do travnja kada će polaznici, na posljednjem terminu projekta, prezentirati naučeno.

 

Kontakt

NOVI SVIJET
udruga za djecu i mlade

Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak, Hrvatska

t: 044 536 574

e: info@novi-svijet.hr

Posjetite nas na društvenim mrežama

Impressum

Tekstovi, fotografije, video i audio: Novi svijet
Idejni koncept i oblikovanje: Novi svijet

Svi sadržaji objavljuju se u najboljoj namjeri.
Objavljivač ne odgovara za bilo koji oblik prenošenja ili interpretacije.

web development @ ČuBraD
copyright @ Novi svijet 2024